#5: Med

Med, ta divna tvorevina pčelinje vrednote, ta krasna tekućina za kojom žude medojedi (aka međedi), kako je ona samo čarobna!

Kao onda kad ti upadne sekira u med; ovde se pretpostavlja da upadanje sekire dolazi tako što sečeš cepanicu koja je, je li, ispod nivoa sečiva pa se desi vertikalni upad? Ne, nego tako što si sekirom uhvatio da obaraš stablo a unutar njega (šupljega?) bî i jedna košnica pa ti se posrećilo baš. Tako da bih radije rekao prosekla mu sekira med, ali narodu nije do gramatičke preciznosti, nego – daj brate meda!

Meda i igara, dabome.

Da li ste znali da na slovenačkom jeziku med znači mesing? Da da, legura bakra i cinka veoma slične boje i sjaja. Korisno je to znati kad kao mladi inženjer nameštaja proučavate slovenačke kataloge okova. Jer, ko bi pravio mekane i lepljive šarke i kvake? S takvima bi se moralo makar pričekati da se kristališu i time donekle stvrdnu, kao što se iskristalisalo i znanje mladog inženjera.

Medeni mesec, mrnjau ^^ Kako se samo ljudi tamo dobro provedu! Sve im bude lepo fino slasno, iako retko potraje mesec dana. Obično se svede na bilo je slatko, trajalo je kratko. No, na  kratkom povocu treba držati i slatkovite misli jer sa šećerom ne treba preterivati.

S tim u vezi, da je Mesec kojim slučajem sačinjen od meda, valjda nam se astronauti nikad ne bi ni vraćali na Zemlju na kojoj nam pak valja stajati na obe noge.
Osim kad se protežemo da dohvatimo košnicu.

Hvala pčelici!

Advertisements

One thought on “#5: Med

  1. Pingback: Bonus #1: Retrovizor | Homo Volans

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s