#17: Trećina

Pređosmo, dakle, prvu trećinu od 50 dana ovog serijskog pisanija. Zasad se držimo dobro.

Ne tako davno, i ja pređoh prvu trećinu svog veka. Bar se nadam da je to bila tek jedna trećina.

Trećinu veka ćeš, vredi zabeležiti, ispuniti kad navršiš 33 godine i 122 dana. Znači, nađeš kad ti je 33. rođendan i onda otprilike 4 meseca unapred i – tu si. Dobrodošao u drugu trećinu!

Kao klinac uvek mišljah da čovek treba da živi 100 godina, da je to nekako ok i sasvim očekivano. Jedan prosečan vek bi trebalo baš toliko da traje, imaše privid mladi Homo Volans.

Da, imalo je to veze i sa njegovim odrastanjem u 80-ima, kad smo i dalje mislili da ćemo jesti samo pilule, sleteti na Mars preksutra i, obavezno, doživeti stotu.
Ali ima puno više veze sa pokušajem jednog klinca da ukapira svet i, između ostalog, postavi sebi neke okvire istog. Otud mu i vek.

Prva trećina mog pisanija je protekla nekako kao i prva trećina mog veka: krenulo je zanosom nadahnuća, i sa ma-šta-je-200-reči, i sa nije-50-dana-mnogo, i sa nije-blogovati-teško, i s tako tom nadobudnošću. Ali ubrzo se zasitilo, prikočilo, ufrkljestilo, i počelo da se paniči jbt-šta-ću-sutra-da-pišem!? Pravi mali tinejdž blogovanja.

I onda, tek sad, u poslednjih nekoliko dana se osećam spremnim da svakog dana bez problema ispišem 200 relativno smislenih reči poređanih u relativno suvisle rečenice.

Vežba čini majstora, pa tako i blogera. I meni se ova vežba zasad sviđa. Giba mozak fino. Zri se.

Tako da, mladi blogeru koji ovo čitaš, zavrni rukave i kreni. Ne boli i ne mora se. Ali prijatno je; čika Homo Volans ti to obećava.

Pratiće te ko te voli i ima malo vremena. Svi ostali neće. Ali ionako nećeš pisati za slavu, zar ne? Poteru za slavom ostavi, recimo, trećoj trećini.

One thought on “#17: Trećina

  1. Pingback: Bonus #1: Retrovizor | Homo Volans

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s