#30: Smislica

Fenomenalnom igrom slučaja nabasalo se na to da se, uprkos tenzijama, čajdžinica može izigrati velom prosperiteta.

Jedinstveni u svom pokretu, šeširi i kamdžije doleteše na svirepu sferu. Ova im odgovori da se uzalud upinju i da valja izleteti iz hibernacije čim se fijakeri oslobode. Ovo ih je potreslo, pa se s očajem na licima zagrcnuše i odlučiše da nikad više ne peru televizore preko rumenih petunija.

S druge strane, čađavi se Aleksandar vratio preko lišajeva u bocu ergonomije bez većih problema. Izuzetna vest!, pomisli karijatida i od radosti poskoči, a zajedno sa njom i krov muzeja. Biće potrebne još mnoge godine da se stvari dovedu do prijašnjeg stanja, ali bitno je da se i optimizam, kao i brazilske letelice, lagano distribuira. Ne valja preterivati u škripavim izazovima, naročito dok god energetski nivoi drobilicâ podjednako vole ćušpajz.

Zagrme sa severoistočne zvezde, pa se građani razbežaše da ne bi bili jeftino odštampani. Ludilo kojem bi bili podvrgnuti može se meriti jedino preko mnogih hektara neslućenih belih brabonjaka.

Koristeći tu jedinstvenu priliku, konobar se nasmehnu i ulete u šrafcigerske kamašne, te pogleda ka trgovačkim zastavama. Tamo čekahu mnoge zumbalice i ređahu se prizmatično spram Hijavate. Ništa neobično, pomisli on pa pojede unutrašnju ediciju čekrka.

Ništa se tu promenilo nije.

 

naslovna fotka: Shammycetol

Advertisements

One thought on “#30: Smislica

  1. Pingback: Bonus #1: Retrovizor | Homo Volans

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s