#38: Pozorište

Boks: plemenita veština.

Alo, bre!? Šta ima plemenito u mlaćenju protivnikove face?
A i od veštine vidim jedino – veštinu eskiviranja. Tu valja biti vešt da bi se izbeglo ruiniranje sopstvene plemenite face.

Druga stvar je kad, pak, od boksa napraviš plesnu tačku od sat i nešto, kao što nam je sinoć ùpriliči francuska trupa Käfig. Još jače je kad boksanje prati gudački kvartet, jer to svemu udara tako fini kontrast.

U plavom uglu: gomila suludo dobrih plesača.
U crvenom uglu: „debeli” sudija koji bez problema cepa brejkdens oko svoje stomačine od sunđera.

Zapravo je u Pozorištu na Terazijama sinoć sve bilo crveno: i tepisi, i sedišta, i karmini, i zavesa, i bokserske rukavice, i energija. Pomalo „boksa”, puno više modernog plesa, kapoeire, hip-hopa i brejkdensa, i ekipa kojoj (kik-)boks baš i ne leži, ali jbg. Puno su mi otvorenije delovali čim se s boksa prešlo na samo ples.
No, brdo nekih alegorija i metafora, od kojih mi je najjača bila kad se kik-bokser izmori udarajući vreću (a vreća predstavlja čoveka), pa ga sudija i gudački kvartet uljudno isteraju u ćošak zakulisja.

Kako plesačima i doliči, svi imahu žile i pločice na sve strane, a kako i doliči Francuzima, svi behu ludi kano struja u svojoj nakani da naprave dobro zezanje.

Toplo preporučujem. 🙂


Ono što, pak, ne preporučujem je odlazak u pozorište. Jer, tamo sve vrvi od poznosredovečnih žena s agresivnim parfemima i kockastim stavovima, a time i klišeiranim komentarima.
Od silne im kulturne uzvišenosti, samo gledaš kako da iz zdanja izađeš sa oba bubrega jerbo je laktanje na hodniku jedna posve kul aktivnost.

A možda ih je, jadne, samo previše dojmila ta plemenitost boksa.

Advertisements

One thought on “#38: Pozorište

  1. Pingback: Bonus #1: Retrovizor | Homo Volans

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s