Izbori, čega?

Izbori su praznik demokratije, kako veli otrcana fraza. Demokratiju, istina, čini i fer predizborna kampanja, što ova nije bila jer nas je jedna od opcija medijski udavila, ali šta je tu je.

Dakle, da sumiramo:

Povod

Izbori koji nas čekaju u nedelju su raspisani iz nepoznatog razloga. „Da bi se Vladi dao jasan mandat‟, reče premijer. Kao da 158 od 250 poslanika nije dovoljno, plus 44 SPS-ovih. U opoziciji bukvalno imaš tek 19% Skupštine, ali tebi ni to nije dosta.

Podseća me na ono kad je Srpska držala 71% teritorije Bosne i isto im nije bilo dosta.

Kadrovi

U ponudi su sve same izlizane face: jbni Šešelj, zatim mali od Šešelja, pardon, evropejac Vučić, pa onda mali od Slobe, pardon, narodski krmak Dačić, pa Čeda, Boris i Čanak, te izakani DS i nadobudni Radulović što viče da je dosta bilo.

Vlast drži lik koji je prelepljivao Đinđića Mladićem i B92-ku Pinkom, ministar zdravlja je doktor-ubica Zemunskog klana, ministar spoljnih poslova je pak bio počasni gost na svadbi Arkana i Cece, a gradonačelnik glavnog grada je maznuo tuđ doktorat, po uzoru na predsednika države.
Poslednja dvojica ovaj put nisu na kladionici, ali ona prva trojica jesu.

Nema ko da to uzburka, opozicija ofucana kakva jeste nikom ne vredi ni pišljiva boba, mediji su ili pregaženi ili letargični, a mladi se sami ne uzburkavaju. Napor je to, brate.

Sve je uzalud

Mene tjeraju na izbore svake dvije godine, a ja glasam za kafanu i marihuanu!

Najlakše je ne glasati, ostati kod kuće i čekati 8 uveče pa na TV-u napeto posmatrati kako se odvija „izborna noć‟. Nemoj da samo ostaneš kod kuće jer čim ti nešto ide lako, verovatno ti ide nizbrdo.

Ako se premišljaš da li da budeš „beli listić‟, preporučujem ti da pročitaš ovo. Dakle, ako bi da baciš svoj glas u kutiju, makar pročitaj i ovo.

Nikad nije samo jedan glas prevagnuo, ali seti se da i Đuša metalostrugar iz Brijanja Donjeg ima isto tako jedan glas, i sigurno će da ga upotrebi. Isto ga tako ima i Sretko Kalinić zvani Zver, koji ih na duši nosi ko zna koliko, zatim njegov kolega Mile Kreten, četnički dobrovoljac iz Prnjavora, pa i sam vojvoda Vojislav Šešelj, Slobodni Čovek.

Seti se da će svi oni za nekoga da glasaju. Jer hoće.

Ali čekaj…

Nema čekaj! Verovatno ne učestvuješ u politici ni na jedan drugi način. Sad ili nikad, buraz.

Šta, čekaćeš sledeće izbore? A u međuvremenu ćeš da kukaš kako ništa ne valja? A mrzelo te je dupe da pomeriš?

Ko se ne bavi politikom idiot je, rekoše još stari Grci. Jebiga, znam, da, štrokava je rabota, jeste, ali valjda možeš da potrošiš tih pet minuta u nedelju na nešto što će da nam svima gazduje životom narednih iks godina.

Pa za koga da glasam!?

Ne znam.

Ali glasaj za nekoga. Izvoli izađi, prošetaj, zaokruži jebenog nekog.

Glasaš za sebe, uostalom. Jel ti teško?

Advertisements

2 thoughts on “Izbori, čega?

  1. Pingback: Push Me Pull Me – Homo Volans

  2. Pingback: Pola 2016. – Homo Volans

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s